Voetgangersbrug – Baarn

In samenwerking met Jan Kuipers – Nunspeet en Van der Worp (Volkerrail) is in 2015 een uniek project opgeleverd.

fundering INFRA Baarn voetgangersbrug

De best mogelijke oplossing om beide overgangen in een keer op te kunnen heffen zou het plaatsen van 1 centraal gelegen voetgangersbrug zijn. De ligging in de bospercelen vormde hiervoor echter een probleem. Inzet van groot materieel zou niet mogelijk zijn, en aanvoer van de brugdelen diende via het spoor te geschieden.

Samenwerking constructeursbureau

Om zo min mogelijk impact op de bestaande natuur te hebben is in goed overleg met constructeursbureau ABT te Velp besloten om te kiezen voor een medium formaat schroeffunderingen. Deze zijn aangebracht met een 5 tons rupskraan, wat anno 2023 dus ook een elektrische kraan zou kunnen zijn.

Door de schroeffundamenten te verbinden middels stalen traverse balken is zowel de axiale drukbelasting als de dynamische horizontale belasting op te vangen. Na realisatie van de funderingen die direct na plaatsing belastbaar zijn is de voetgangersbrug geplaatst. Deze werd via het spoor in delen aangevoerd en is op locatie opgebouwd.

INFRA Baarn voetgangersbrug
bedrijfsleider weenk infra

Kan ik je verder helpen?

Meer weten over de toepassing van schroeffundering bij railinfra? Of wil je meer weten over onze werkwijze? Neem dan gerust contact met ons op.

Neem contact op

Projecten